Nyheter

2023-09-21

Nytt spännande på gång

Vi är glada över att kunna meddela om vårt nya partnerskap med Liwia Vårdcentral som närmar sig!
Liwia vårdcentral ligger vid Drottningtorget inne i centrum. Detta är en ny vårdcentral som lägger stort fokus på hög kvalitet och innovativa strategier för att förbättra vården.

Liwia erbjuder högkvalitativ vård med erfarna specialistläkare inom allmänmedicin, distriktssköterskor, dietister, arbetsterapeuter och andra kompetenser under samma tak. Deras app kommer även att lanseras inom kort vilket ger möjlighet för att söka vård digitalt.

Förmåner för patienter listade på Liwia Vårdcentral
Detta partnerskap innebär också fantastiska förmåner för våra medlemmar på gymmet på Kiropraktorkliniken Laurin. Alla som är listade som patienter hos Liwia Vårdcentral kommer att erhålla en exklusiv förmån – 50 % rabatt på ett gymkort här hos oss på Kiropraktorkliniken Laurin. Vi tror på kopplingen mellan fysisk aktivitet och hälsa, och detta samarbete gör det enklare än någonsin för dig att ta hand om både din fysiska och medicinska välbefinnande.

Partnerskapet mellan Kiropraktorkliniken Laurin och Liwia Vårdcentral representerar en spännande möjlighet att skapa en utmärkt vårdupplevelse för invånarna i Malmö. Tillsammans kommer vi att fortsätta att arbeta för att främja hälsa, välbefinnande och en aktiv livsstil i vårt samhälle.


Håll utkik efter fler uppdateringar om vårt partnerskap och de förmåner det medför. Tillsammans strävar vi efter att göra Malmö till en plats där hälsa och vård går hand i hand. 

2023-04-24
NYHET!  Sommarkort för 495:- (obs. en depositionsavgift på 100:- tillkommer för nya medlemmar). Gäller både nya och gamla medlemmar mellan 1/6 – 31/8.

2023-04-04
Vi hälsar Leg. Psykolog Gorana Holm välkommen till kliniken! 

2023-03-27
NYHET! PT-small group med teknikfokus och fria vikter. 

Vad?
Ni kommer tillsammans med en PT att under 4 tillfällen, fördelat på 4 veckor att gå igenom hur man kan träna igenom hela kroppen med fria vikter, dvs främst stång, kettlebell och hantlar. Fokus kommer ligga på teknik, du kommer själv få mycket träningstid under passet och noga få känna igenom alla övningar samt få din teknik korrigerad och anpassad efter dina mål och kroppsbyggnad. Det finns även utrymme för önskemål om teknik på övningar som inte står med i upplägget från början (dock fokus på fria vikter, vid genomgång av maskiner hänvisar vi till våra gratis gymintro!)

Tillfälle 1: Tips på hur du kan anpassa din uppvärmning inför styrkepass. Genomgång av 
grundposition, andningens påverkan och generella tekniktips. Styrkeövningar för biceps, triceps och bröst.

Tillfälle 2: Styrkeövningar för axlar och rygg. Hur ska vi tänka med återhämtning?

Tillfälle 3: Styrkeövningar för fram- och baksida lår, rumpa och vader. Genomgång av 
progressiv överbelastning.

Tillfälle 4: Styrkeövningar där vi arbetar med flera muskelgrupper samtidigt. Genomgång om 
hur du kan tänka när du lägger upp din träningsvecka och dina olika styrkepass.

Anmälan? 
Anmäl via mail, telefon eller via hemsidan. Anmälan är bindande för alla 4 tillfällen. Max 4 deltagare/ grupp.

När?
Ej förnärvarande

Pris?
För dig som är medlem: 680 kr för alla 4 tillfällen
För dig som inte är medlem: 800 kr för alla 4 tillfällen

2023-03-27
Vi hälsar Leg. Sjukgymnast David Aston välkommen till kliniken.

2023-01-09
Vi hälsar Leg. Fysioterapeut Nina Nilsson välkommen till kliniken. 

2022-12-19
Kära kunder! På torsdagar i december kommer vi erbjuda gruppträning i form av både seniorpass och cirkelpass. Passen går att boka online, i receptionen eller per telefon.

2022-12-19
Nu erbjuder vi företagsmassage, se under behandling. 

2022-12-19
Vi säger nu stort tack och lycka till i framtiden till både Caroline Lagerlöf som lämnar oss för nya utmaningar och till både Lena Wallin och Ulrika Trattner som går i pension vid årsskiftet. 

 

2021-11-01
Från den 1 november har vi ny adress Geijersgatan 8 (tidigare Aktiv Rehabs lokaler).

Vi kommer att kunna erbjuda kiropraktik, sjukgymnastik, gym med rehabträning, massage, personligtränare, samt medicinsk fotvård.
Gym på 450 M2 med ny Technogym utrustning

Personalen består av:
Henrik Laurin Leg.kiropraktor, VD
Caroline Lagerlöf Leg.kiropraktor
Eline Nilsson Leg.kiropraktor
Daniel Ståhl Leg.kiropraktor
Andreé Raquette AT.kiropraktor
Ulrika Trattner Leg.Fysioterapeut (börjar 2022-01-01)
Kim Hansson Leg.Fysioterapeut (börjar 2021-12-01)
Stefan Jensen Leg.Sjukgymnast
Ann Regårdh  Leg.Sjukgymnast
Kerstin Elmfors Leg.Sjukgymnast
Jonas Persson Cert massageterapeut, PT
Linda Arvastsson Cert massageterapeut, PT
Cecilia Gimtell Med. Dipl. Fotvårdsspecialist 
Välkommen!
 

2021-05-17
Vi hälsar Andreé Raquette,  vår nya AT- kiropraktor välkommen!

AT-kiropraktor Andreé Raquette tog examen från Skandinaviska Kiropraktorhögskolan 2020 och gör nu sin allmänna tjänstgöring. Tidigare under den allmänna tjänstgöringen har han varit 3 månader på andra områden i hälso- och sjukvården såsom vårdcentral, ortopedmottagning, akutmottagning, smärtmottagning och psykiatrin. Han har under sina studier även fördjupat sig och tagit diplom inom växtbaserad nutrition genom Cornell universitet i USA. 

Andreé har ett stort intresse för träning och har tidigare spelat handboll och fotboll, där han fått god erfarenhet av de krav som ställs för dessa sporter. Utöver träning har Andreé ett brinnande intresse att förstå och lära sig mer kring vad den senaste forskningen säger kring smärta, och hur det påverkar oss som människor. 

2021-01-30
Ny massör på kliniken fr.o.m. den 2/2

Linda är cert. massör via branschrådet svensk massage, lic. PT och har läst kurser i kostrådgivning. Linda studerar just nu till medicinsk massageterapeut och är klar med sina studier i maj 2021. Hon tillämpar klassisk svensk massage och koppning, med ett stort intresse för rehab och prehab. Som ung fick hon själv erfara den starka effekt massage kan ge, när hon blev kvitt sina dagliga huvudvärkssmärtor. Sedan dess har siktet alltid varit inställt på att arbeta för att underlätta människors vardag.

Linda brinner för välmående och har en stor passion för styrketräning, men har tidigare ägnat sig åt allt från ridning till boxning.

2021-01-10
Vill du bli en del av vårt Team?

KiropraktorKliniken Laurin söker nu en Leg. Kiropraktor eller AT-kiropraktor för fulltidsarbete på 100% från och med den 1 mars 2021. Det finns möjlighet till antingen anställning eller konsulttjänst. Lön eller arvode enligt överenskommelse. 

Kliniken är en av Malmös äldsta Kiropraktorkliniker och har underleverantörsavtal med Region Skåne vilket medför att högkostnadskort och frikort accepteras. Vi har även avtal med olika försäkringsbolag. Vi kan erbjuda Dig ett färdigetablerat patientunderlag med goda inkomstmöjligheter samt en stimulerande arbetsmiljö nära havet och Ribergsborg. Vi ligger vägg i vägg med sjukgymnaster som vi har ett gott samarbete med. Vi har även en omtyckt medicinsk massör, PT och kostrådgivare på plats.

På kliniken sätter vi patienten i fokus och värnar om ett professionellt och evidensbaserat omhändertagande. Vårt mål är att hjälpa patienter till bättre funktion och hälsa på ett effektivt sätt. 
Kliniken expanderade och flyttade 2019 till större och ljusare lokaler i havsnära miljö. I nuläget finns 7 behandlingsrum, en bemannad reception med en heltids receptionist samt vikarie som även kommer vissa kvällar i veckan, väntrum och ett stort kök.


Vi ser fram emot Din ansökan!

 

Hör av dig till verksamhetschef Leg. Kiropraktor Josefin Larsson på: 

Mobil: 076 865 83 88
Mail: josefin@kiropraktorlaurin.nu

2020-10-31
ÖKAD SMITTSPRIDNING AV CORONAVIRUSET I SKÅNE!

Vi tar läget på allvar och ber er att göra detsamma;

*Överväg i fall du ska avvakta med ditt besök, särskilt om du är 70+ eller i riskgrupp.

*Kom endast om du är helt frisk!

Avboka din tid om du har minsta förkylningssymptom eller om du/någon du bor tillsammans med har positiv COVID-test.

*Undvik trängsel, kom ensam om du inte är i behov av assistans eller är barn under 18 år.

*Kom vid din tid. Om du ändå råkar komma tidigt, vänta i så fall gärna utanför eller i bilen.

*Tvätta/sprita händerna före och efter din konsultation. Undvik onödiga kontakter som att ta i hand.

*Använd gärna munskydd under behandlingen om du vill.

Du kan även be din behandlare att ta på munskydd.

2020-08-24

Vi hälsar Mikaela Larsson, vår nya Leg. kiropraktor välkommen!
Mikaela har en 5 årig utbildning från skandinaviska kiropraktorhögskolan i Stockholm. Utbildningen innefattade kurser som rörelseapparatens anatomi, biokemi samt träningslära. Under sista utbildningsåret har Mikaela tagit emot patienter på skolans klinik och där fått äran att göra externklinik på tv-produktionen let’s dance. 

Efter avslutad utbildning 2019 har Mikaela gjort 1 års obligatorisk praktiktjänstgöring. Bland annat på en av de största samlade rehabenheterna inom region Stockholm där hon tagit emot en bred patientgrupp.

Mikaela en lång bakgrund som volleybollspelare och spelat i svenska elitserien. 
Hon är medlem i Kiropraktiska Föreningen i Sverige(KFS) och innehar patient och ansvarsförsäkring.

2020-07-08

Från och med den 3/8 har vi massör på kliniken!
Vi hälsar Jonas Persson varmt välkommen.
Redan nu går det bra att boka tid till Jonas antingen 55 minuter eller 25 minuter  

2019-02-10

Nu har vi ingått samarbetsavtal med Falk Healthcare, privat sjukförsäkring.
Det innebär att vi har anpassat rutinerna för att du som försäkringskund ska få ett snabbt omhändertagande av ditt ärende.

2019-01-09

Premiär!

Nytt år, nya möjligheter! Nu är vi på plats i nya fina lokaler på Geijersgatan 6D på Limhamn, redo att hjälpa just DIG. Vi tar hand om alla led- och muskelrelaterade besvär såsom t.ex. smärta och nedsatt rörlighet i nacke, rygg, huvudvärk, migrän, tennisarmbåge etc..

Samtidigt önskar vi Josefin Larsson välkommen tillbaka som verksamhetschef.
Vårt nytillskott är Hampus Eriksson leg. Kiropraktor som börjar den 17/1….

Välkommen att boka tid!
Totalt är vi nu 6 leg. Kiropraktorer och frikort samt högkostnadskort gäller.
Varmt välkomna!

2018-12-01

Vi expanderar och byter adress f.o.m 3/1 till Geijersgatan 6 D.(Utmaningarnas hus Geijers rondellen) Vi söker i samband med detta fler kiropraktor kolleger.
Vi önskar alla en trevlig helg och första advent!

2018-09-20

Artikelen om Maintenance Care publicerades den 12 sep 2018 och har fått stor uppmärksamhet internationellt.

2018-07-01

Vi hälsar Legitimerad kiropraktor Caroline Lagerlöf välkommen!
Caroline har en 5-årig masterutbildning från Anglo-European College of Chiropractic i engelska Bournemouth. Under det sista studieåret arbetar studenterna där med egna patienter på skolkliniken där de får klinisk erfarenhet av en bred variation av patienter. Studierna omfattar såväl behandling av ryggen och även olika behandlingstekniker för extremiteter (knä,
höfter, axlar, armbågar).

Caroline har på grund av sitt intresse specialiserat sig vidare inom behandling av gravida och barn. Hon har även tagit en examen i filosofin bakom kiropraktiken.

Caroline har sedan sin examen 2013 varit verksam som kiropraktor i Sverige.
Hon innehar patient- och ansvarsförsäkring och hennes legitimation är utfärdad av socialstyrelsen.

2017-10-10

Vi hälsar Emilio Andorsen, vår nya AT-kiropraktor välkommen!
AT- kiropraktor Emilio har en 5 årig utbildning från skandinaviska kiropraktorhögskolan i Stockholm. Utbildningen innefattade kurser som rörelseapparatens anatomi, biokemi samt träningslära.  I utbildningen ingick också praktisk verksamhet med patientbesök. Emilio har tidigare varit aktiv inom idrott, med en utbildning från Riksidrottsgymnasiet för karate i Stockholm. Numera är han aktiv inom brasiliansk jiu-jitsu och har varit verksam fystränare på idrottsevenemang.
Han är medlem i Kiropraktiska Föreningen i Sverige(KFS) och innehar patient och ansvarsförsäkring.

 

2016-04-03

Kliniken söker en eller två nya kiropraktorer.

2015-08-27

Vi hälsar Christofer Herlin, vår nya kiropraktor välkommen.

Christofer jobbar på kliniken måndagar, tisdagar, onsdagar och torsdag.

Leg. kiropraktor Christofer Herlin har en femårig M.Sc. (motsvarande kandidatutbildning) i klinisk biomekanik från Syddansk Universitet i Odensen, Danmark. Sista året på utbildningen jobbade han på Rygcenter Syddanmark med utredning av patienter med långvariga ryggbesvär.

Christofer har efter avslutad utbildning jobbat fyra år i Norge, men är nu tillbaka i sina hemtrakter.

2015-08-24

Sökes ytterligare kiropraktor till klinik. Vi är underleverantör till 2 vårdcentraler, vilket medför att vi accepterar frikort och/eller högkostnads kort för alla patienter.
Vi kan även erbjuda dig som nyligen tagit examen assistent tjänstgöring (Turnus) med möjlighet till fortsatt arbete då du erhållit din legitimation.

Krav:
ECCE godkänd kiropraktorutbildning.
Behärska Svenska, Norska eller Danska i tal och skrift.

 

2015-02-04

Idrotts kiropraktik

Kiropraktik för atleten – Ung, äldre, elit och motionär är temat på LKR vår kurs som går av stapeln den 6-8 feb vi på kliniken finns naturligtvis på plats!
Se vidare härSwedish_Chiropractic_Association_LKR 150206_Page_1
Swedish_Chiropractic_Association_LKR 150206_Page_2

2014-11-19

Nu förstärker vi personalstyrkan med ytterligare en kiropraktor – Välkommen Leg. kiropraktor Thom Dahlberg

Thom har en 5-årig, internationellt erkänd universitetsutbildning, från Anglo-European College of Chiropractic, England. Efter utbildningen gjorde Thom sin AT-tjänstgöring på Ystad ortopedmottagning.

Thom har flera års yrkeserfarenhet och ett stort intresse för träning och idrottsskador.  Han har gått en vidareutbildning inom området träning, specialiserat för barn och ungdom.

Thom har tidigare varit elitgymnast och arbetet som gymnastiktränare i både USA och Sverige. Att läsa till kiropraktor blev ett självklart val efter en egen skada.

2014-09-11

”Modernt omhändertagande av huvudvärk och yrsel” är ett av ämnena som vi på kliniken kommer att vidareutbilda oss med under hösten på Legitimerade Kiropraktorers Riksorganisations höstkurs 3-5 oktober.

Se ytterligare information på: http://tinyurl.se/Kurs

2014-09-01

Vi vidareutbildar oss inom pediatrik (läran om barns utveckling och sjukdomar)

Under 6 tillfällen från 2013 till 2015 med sammanlagt 66 timmars undervisning kommer kiropraktorerna på kliniken att vidareutbilda sig inom pediatrik.

Målet med kursen är att deltagarna förvärvar en grundläggande kunskap och praktisk erfarenhet för att vara tillräckligt förberedda för att bedöma och behandla denna utsatta patientgrupp

Vid varje utbildningstillfällen kommer vi att bli presenterade för ett separat ämne och teori kommer att kombineras med presentation och praxis av tekniker.

De områden som omfattas är följande i läran om barns utveckling och sjukdomar:

• Spädbarnet
• Förskola barn
• Barn i skolåldern
• Tonåring
• Den gravida patienten
• Nervsystemets utveckling hos barnet

Ladda hem och läs mer:Swedish_Chiropractic_Association_LKR 141003
 

2014-08-11

Vi hälsar Birthe Mårstöl, vår nya kiropraktor välkommen.

Birthe kommer att arbeta här tisdagar och fredagar.

Leg. kiropraktor Birthe Mårstöl har en internationellt godkänd utbildning i klinisk biomekanik från Syddansk Universitet i Odense, Danmark. Utbildningen är 5-årig, där de tre första åren är parallellt med läkarutbildningen. Under de två sista åren specialiseras man till kiropraktor. Sista året tillbringas till stor del på ett multimodalt ryggcenter där fokus är på svåra och långvariga ryggsmärtor.

Efter utbildningen har hon gjort sin AT-tjänst i Ystad och för närvarande vidareutbildar hon sig inom träning.

2013-06-01

Från och med den 1:e juni 2013 är Kiropraktor Kliniken Laurin underleverantör till Vårdcentralen Victoria vård och hälsa.

Detta innebär att patienter som är listade på Vårdcentralen Victoria vård och hälsa betalar 160:- eller frikort.

Övriga patienter ej listade på Vårdcentralen Victoria vård och hälsa eller Sundets läkargrupp betalar 200:- eller frikort.

Detta gäller till alla kiropraktorer på kliniken.

2013-04-23

Nu är vi fyra kiropraktorer på Kiropraktor Kliniken Laurin.

I april började  AT-kiropraktorn Linnéa Hellström på kliniken.
Linnéa har studerat kiropraktik vid Syddansk Universitet i Odense. Hon har sedan praktiserat en tid i Kristianstad och finns nu tillhands för att hjälpa patienter i Malmö. Välkomna!

2011-12-30
Kiropraktor Kliniken Laurin har fått en ny Kiropraktor, Jenny Petersson

Jenny är utbildad på den internationellt godkända kiropraktorutbildningen på Syddansk Universitet i Odense. AT-tjänsten gjordes i Köpenhamn, och hon har vidareutbildat sig inom träning, kost och idrottspsykologi.
Jenny arbetar här här tisdagar, onsdagar samt fredagar.

2011-08-15
Från och med den 1:e september 2011 är Kiropraktor Kliniken Laurin underleverantör till Sundets läkargrupp i Bjärred.

Detta innebär att patienter som är listade på Sundets läkargrupp betalar 160:- eller frikort.

Övriga patienter ej listade på Sundets läkargrupp betalar 220:- eller frikort, som tidigare under vårdavtalet.

Detta gäller till alla kiropraktorer på kliniken.

Kiropraktor Laurin kommer att arbeta tisdagar mellan klockan 14:00 till 20:00 på Sundets läkargrupp.

Öppettider

Måndag  07.00 – 20.00
Tisdag  07.00 – 20.00
Onsdag  07.00 – 20.00
Torsdag  07.00 – 20.00
Fredag  07.00 – 18.00
Lördag  09.00 – 16.00
Söndag  09.00 – 16.00
 

Kontakta oss

Geijersgatan 8, 216 18 Malmö
E-post: info@kiropraktorlaurin.nu
Tel. 040- 300 314